کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۱۷ آبان ۰۲، ۱۳:۴۷ - محسن
    😱🤮
  • ۰
  • ۰

دانیل گولمن

دانیل گولمن (به انگلیسی: Daniel Goleman)، نویسنده و پژوهشگر برجسته آمریکایی، در سال ۱۹۴۶ میلادی به دنیا آمد و از دانشگاه هاروارد فارغ‌التحصیل شد. او به‌ویژه برای نگارش کتاب معروف خود به نام هوش عاطفی شناخته می‌شود. این کتاب مفاهیم جدیدی را در زمینه روانشناسی و هوش انسانی مطرح می‌کند و نقش هوش هیجانی را در زندگی انسان‌ها برجسته می‌سازد.

گولمن مسئولیت نگارش بخش مربوط به رفتار و علوم مغزی را در روزنامه نیویورک تایمز بر عهده داشت و مقالات وی در سطح جهانی منتشر می‌شود. همچنین، او مدتی به تدریس در دانشگاه هاروارد پرداخته و پیشتر سردبیر مجله روان‌شناسی امروز بود.

در کتاب هوش عاطفی، گولمن بر این نکته تأکید می‌کند که هوش انسان محدود به آنچه که معمولاً به عنوان توانایی‌های ذهنی و IQ شناخته می‌شود، نیست. به گفته او، دیدگاه‌های رایج در مورد هوش بسیار تنگ‌نظرانه و ناتمام است، چرا که بسیاری از ویژگی‌های مؤثر بر عملکرد انسان‌ها در زندگی، مانند توانایی‌های اجتماعی و عاطفی، نادیده گرفته می‌شود. گولمن پژوهش‌های جدید در زمینه مغز و رفتار انسان را مورد بررسی قرار می‌دهد و نشان می‌دهد که عواملی مانند خودآگاهی، مهارت‌های اجتماعی، همدلی، خودکنترلی، و انگیزش در موفقیت‌های فردی و اجتماعی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند.

یکی از اصول بنیادی که گولمن در کتاب خود مطرح می‌کند این است که هوش هیجانی قابل تغییر و توسعه است، برخلاف باورهای گذشته که معتقد بودند هوش تنها یک ویژگی ثابت است که نمی‌توان آن را تغییر داد. هوش هیجانی، به عبارت دیگر، توانایی شناسایی، درک و مدیریت احساسات خود و دیگران است که می‌تواند در بهبود روابط اجتماعی و حرفه‌ای و حتی افزایش کیفیت زندگی مؤثر باشد.

به طور کلی، دانیل گولمن در آثار خود به اهمیت توسعه و تقویت مهارت‌های عاطفی و اجتماعی به عنوان جزءی ضروری از موفقیت‌های فردی و اجتماعی اشاره می‌کند و تأکید می‌کند که این نوع از هوش حتی ممکن است از IQ در بسیاری از موقعیت‌ها اهمیت بیشتری داشته باشد.

منبع : ویکی پدیا

  • ۰۳/۱۱/۲۹
  • بهرام بهرامی حصاری
متن متحرک با مارکیو متن متحرک با مارکیو فهرست مطالب
توضیح تصویر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی