کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۶ اسفند ۰۳، ۰۵:۰۲ - ناشناس
    ok
  • ۱۷ آبان ۰۲، ۱۳:۴۷ - محسن
    😱🤮
  • ۰
  • ۰

ضرب‌المثل "شهر که آشوب بشه قورباغه هفت تیر می‌کشه" به‌طور کلی اشاره به وضعیت‌هایی دارد که در آن اوضاع آشفته و بی‌نظم می‌شود و در نتیجه افرادی که در شرایط عادی توانایی یا جرات اقدام خاصی را ندارند، در این وضعیت سعی می‌کنند خود را نشان دهند یا دست به اقداماتی بزنند که معمولاً از آن‌ها انتظار نمی‌رود.

توضیح کامل ضرب‌المثل:

  • شهر که آشوب بشه: این بخش به وضعیتی اشاره دارد که در آن همه چیز به هم ریخته است. ممکن است اشاره به آشوب‌های اجتماعی، سیاسی، یا حتی شرایطی فردی و درون‌گروهی باشد که نظم و آرامش از بین می‌رود.

  • قورباغه هفت تیر می‌کشه: در این بخش از ضرب‌المثل، قورباغه به‌عنوان موجودی کوچک، ضعیف و بی‌دفاع در نظر گرفته می‌شود که از نظر طبیعی هیچ‌گاه قادر به استفاده از اسلحه یا انجام عمل خشونت‌آمیز نخواهد بود. اما وقتی اوضاع بی‌نظم و آشوب می‌شود، حتی موجودی ضعیف مانند قورباغه نیز دست به اقداماتی می‌زند که در شرایط عادی از آن‌ها برنمی‌آید.

معنی و مفهوم:

این ضرب‌المثل معمولاً برای توصیف وضعیتی استفاده می‌شود که در آن افرادی که در شرایط عادی نقشی کوچک و بی‌اهمیت دارند، در شرایط بحرانی و آشوب‌زده سعی می‌کنند خود را مهم و تاثیرگذار نشان دهند. در واقع، به‌نوعی این ضرب‌المثل به کسانی اشاره دارد که در زمان‌های بی‌ثبات و بحرانی، احساس قدرت می‌کنند و کارهایی می‌کنند که در شرایط عادی هیچ‌گاه جرات انجام آن را نداشتند. این افراد ممکن است به‌دلیل ضعف قدرت خود در زمان‌های عادی، در شرایط آشوب سعی کنند که نقش‌های بزرگ‌تری برای خود بسازند.

در نهایت، این ضرب‌المثل به نوعی نقدی است بر افرادی که در زمان آرامش و نظم نمی‌توانند تاثیر خاصی داشته باشند، اما در زمان آشوب سعی می‌کنند خود را بزرگ‌تر از آنچه که هستند، نشان دهند.

این ضرب‌المثل به‌طور خاص، به شدت از شخصیت و رفتار انسان‌ها در شرایط خاص می‌پردازد و نشان‌دهنده تغییرات شخصیتی افراد در برابر بحران‌ها و آشفتگی‌ها است.


معنی ضرب المثل استخری که آب ندارد اینهمه قورباغه می خواهد چه کار؟

 

ضرب‌المثل "استخری که آب ندارد اینهمه قورباغه می‌خواهد چه کار؟" یکی از ضرب‌المثل‌های فارسی است که در بسیاری از شرایط و موقعیت‌های مختلف به کار می‌رود. این ضرب‌المثل به طور کلی به شرایطی اشاره دارد که در آن منابع یا امکانات کافی برای انجام کاری وجود نداشته باشد، اما افرادی در تلاشند برای چیزی که ممکن است غیرممکن یا بی‌فایده باشد، اقدام کنند.

معنی و مفهوم ضرب‌المثل:

این ضرب‌المثل به‌طور کلی به وضعیتی اشاره دارد که در آن منابع و شرایط لازم برای انجام کار یا فعالیتی وجود ندارد، اما افرادی سعی می‌کنند بدون داشتن امکانات یا شرایط مناسب، آن کار را انجام دهند یا در آن نقش ایفا کنند. در این موقعیت، تلاش‌های افراد بی‌فایده و بی‌معنی خواهد بود، چون اساساً شرایط انجام کار مهیا نیست.

در حقیقت، ضرب‌المثل "استخری که آب ندارد اینهمه قورباغه می‌خواهد چه کار؟" به ما یادآوری می‌کند که در بسیاری از مواقع، تلاش برای انجام کاری بدون داشتن منابع و شرایط مناسب، هیچ‌گونه نتیجه مثبتی به همراه نخواهد داشت. این ضرب‌المثل ممکن است در موقعیت‌های مختلف به‌ویژه در بحث‌های اقتصادی، اجتماعی و حتی فردی به‌کار برود، زمانی که افراد یا گروه‌ها در شرایطی هستند که نمی‌توانند اهداف خود را تحقق بخشند، زیرا منابع و ابزارهای لازم در دسترس‌شان نیست.


معنی ضرب المثل آب که سربالا برود قورباغه ابوعطا می خواند!

ضرب‌المثل "آب که سربالا برود قورباغه ابوعطا می‌خواند" یکی از ضرب‌المثل‌های فارسی است که به‌طور ضمنی به مفهوم تلاش برای انجام کارهای غیرممکن یا محال اشاره دارد. این ضرب‌المثل به شرایطی اشاره می‌کند که کار یا هدفی به‌طور طبیعی و منطقی غیرقابل تحقق است، اما در عین حال برخی افراد سعی می‌کنند که آن را به دست آورند، حتی اگر این تلاش بی‌فایده باشد.

۱. توضیح معنای ضرب‌المثل:

  • آب که سربالا برود: در دنیای طبیعی، آب همیشه به سمت پایین جریان دارد و به‌طور طبیعی از ارتفاعات پایین به سمت پایین‌دست حرکت می‌کند. این حرکت آب به‌عنوان یکی از اصول پایه‌ای طبیعت شناخته شده است. اما در این ضرب‌المثل، "آب که سربالا برود" به‌طور استعاری به اشاره به شرایطی است که به‌طور طبیعی و طبق قوانین جهان امکان‌پذیر نیست. سربالایی رفتن آب، کاری غیرممکن است، چراکه بر خلاف جریان طبیعی آن است.

  • قورباغه ابوعطا می‌خواند: در این بخش، به آواز قورباغه‌ها اشاره شده که معمولاً در شب‌ها آواز می‌خوانند. این آوازها به موسیقی و نواهای خاصی شباهت دارند. اما نکته جالب در این قسمت، اشاره به "ابوعطا" است که یکی از گام‌های موسیقی سنتی ایرانی است. گام ابوعطا در موسیقی ایرانی، گامی است که معمولاً در موقعیت‌های خاص و به‌طور احساسی به‌کار می‌رود. به همین دلیل، در اینجا آواز قورباغه‌ها به‌طور نمادین به نواهای موسیقی‌ای که به‌طور طبیعی به گوش نمی‌رسند، تشبیه شده است.

۲. مفهوم و کاربرد ضرب‌المثل:

این ضرب‌المثل به‌طور کلی به وضعیتی اشاره دارد که انجام کاری کاملاً غیرممکن یا دشوار است، اما فرد یا گروهی همچنان در تلاش برای آن هستند. تشبیه "قورباغه ابوعطا می‌خواند" در اینجا به این معنی است که فرد تلاش می‌کند تا در شرایطی که هیچ گونه امکان یا شانس موفقیت وجود ندارد، کاری را انجام دهد. در واقع، این ضرب‌المثل به‌طور کنایی به وضعیتی اشاره دارد که هیچ گونه منطقی برای انجام آن کار وجود ندارد، اما افراد به‌طور دلخواه یا در پی چیزی غیرممکن، در حال فعالیت یا تلاش هستند.

 

مطالب مرتبط:

 ضرب المثل در مورد کوه

 

 ضرب المثل در مورد نعل

 

   ضرب المثل در مورد بیل

 ضرب المثل در مورد دزد

 ضرب المثل با خر

ضرب المثل قورباغه

ضرب المثل مشاغل

 ضرب المثل با ماهی

متن متحرک با مارکیو متن متحرک با مارکیو فهرست مطالب
توضیح تصویر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی